Testa Colivia-appen
Testa Colivia-appen
Colivia logga
close

Ladda ner appen genom att scanna koden med din mobilkamera.

Testa Colivia-appen

  • Helt gratis
  • Se alla uppdrag och matcha rätt
  • Planera och tidsrapportera
  • Kommunicera med oss
  • Scheman, ersättning och mer

Blogg

Silicon Valley-veteran som CTO och medgrundare

1 juli, 2018

Matt Kendall går in som CTO för Nurse & Doc och kommer med sin gedigna bakgrund från bland annat Skype, att stärka upp den tekniska sidan av Nurse & Docs grundarteam. Matt blir en viktig hörnsten i bolagets vision att revolutionera sjukvårdsbemanning inom Europa.

Sjukvårdsbemanningsbranschen omsätter 10 miljarder kronor om året i Sverige och har vuxit mer än 20% årligen de senaste fyra åren. En utveckling som inte är avgränsad till Sverige, utan pågår i stora delar av Europa.  Sjukvården har höga effektiviseringskrav och stora kostnadsutmaningar samtidigt som läkare och sjuksköterskor lämnar anställning och hyr ut sig för att styra sin arbetstid efter eget behov.

Dagens bemanning för vården är dock både kostsam och ineffektiv. Nurse & Doc har utvecklat en plattform som automatiserar matchningen mellan vårdpersonal och vårdgivare, i syfte att skära bort den manuella mellanhanden.  Plattformen möjliggör även för vårdpersonal att ta uppdrag i vården och använda Nurse & Doc som faktureringslösning. Detta är en efterfrågad tjänst i gig-ekonomins tecken och i och med den snabba tillväxten av digitala vårdgivare.

Vår ambition är att förbättra kvaliteten på bemanning i vården, öka transparensen och samtidigt sänka kostnader för vården och höja ersättningen samt förbättra villkoren för personalen. Detta innebär bland annat att vi kommer att kunna tillsätta uppdrag snabbare samt att vi enklare kan bemanna korta uppdrag med kort framförhållning”, säger Maria tf VD på Nurse & Doc.

Vi är mycket glada över att ha Matt med oss på vår resa. Matts erfarenhet, tekniska expertis och inte minst driv och intresse av att förbättra vården kommer att vara ovärderlig i vår ambition att revolutionera hur vårdbemanning fungerar”, fortsätter Maria.

Matt kommer att leda all produkt och teknisk utveckling för Nurse & Doc. Matt kommer senast från Skype, där han var ansvarig för samtliga utvecklingsteam inom Skype Mobile Applications samt för Skypes Stockholmskontor.  Matt startade sin karriär på Atari Games i Kalifornien, och har sedan dess haft ett flertal ledande positioner, bland annat som ansvarig för Android Application utveckling för Motorola Mobility. Matt är också en Clinical Innovation Fellow vid Kungliga Tekniska Högskolan / Karolinska Institutet samt utbildad vid Queen’s University i Canada.

I am excited to join the team at Nurse & Doc! Healthcare is facing huge problems with staffing and I look forward to building the leading digital platform for flexible healthcare staffing. Nurse & Doc has a great founding team in place with Carina and Maria and I look forward working with them to take the company to the next stage”, säger Matt.