Testa Colivia-appen
Testa Colivia-appen
Colivia logga
close

Ladda ner appen genom att scanna koden med din mobilkamera.

Testa Colivia-appen

  • Helt gratis
  • Se alla uppdrag och matcha rätt
  • Planera och tidsrapportera
  • Kommunicera med oss
  • Scheman, ersättning och mer

Blogg

Nurse & Doc <3 Vårduppdrag

8 september, 2019

Nurse & Doc och Vårduppdrag går samman i syfte att bli den vinnande digitala aktören inom vårdbemanning.  I samband med sammanslagningen tar duon även in nytt kapital för att snabba på utvecklingen och snabbt bygga en stark position. Nordic Mountain har ansluter sig till den befintliga investerarskaran, bestående av bl.a. Add Health Media och Rickard Lagerqvist. 

Sjukvårdsbemanningsbranschen omsätter 8 miljarder kronor om året i Sverige och har vuxit mer än 20% per år under de senaste åren. Dagens bemanning för vården är dock både kostsam och ineffektiv.

Nurse & Doc har utvecklat en plattform som automatiserar matchningen mellan vårdpersonal och vårdgivare, i syfte att skära bort den manuella mellanhanden och effektivisera matchningen.  Samtidigt har Vårduppdrag på kort tid lyckats etablera sig som ett framgångsrikt bemanningsbolag.

”Vi ser otroliga synergier med att kombinera Nurse & Docs plattform med Vårduppdrags säljteam, väletablerade position på marknaden och tillgång till ramavtal och uppdrag. Tillsammans kommer vi att kunna göra skillnad på riktigt och ta stora kliv mot att bygga visionen om en transparent marknadsplats för vårduppdrag, säger Maria Wiberg, VD för det nya gemensamma bolaget”

Sammanslagningen innebär att det nya bolaget kommer att drivas av ett starkt managementteam bestående av Kristian Magaliff, Maria Wiberg, Carina Frantzén, Matt kendall och Modou Georg. Nordic Mountain beskriver att det var teamets kombinerade kunskap vad gäller branchen, tech, sälj-och marknadsföring och affärsutveckling som gjorde beslutet att investera till en självklarhet.

”Det kommer att hända otroligt mycket framöver, i tillägg till att vi jobbar med att ta fram ett nytt gemensamt varumärke, kommer vi att lansera en rad nya digitala produkter för våra konsulter inom kort. Det känns otroligt spännande och vi är mycket exalterade över fortsättningen på denna resa, säger Carina Frantzén”

”Vi har som målsättning att ha flest konsulter i Sverige, det största och mest transparenta utbudet av uppdrag och samtidigt bäst ersättning. Detta är möjligt genom att ersätta manuella arbetssätt med automation och digitala processer. Detta kommer att möjliggöras via sammanslagningen och Nurse & Doc, säger Kristian Magaliff som kommer att ansvara för försäljning i den nya konstellationen”

Bolagen har tillsammans redan över 4000 registrerade konsulter, omsatte tillsammans omkring 40 miljoner kronor under 2018 och har höga förväntningar på tillväxttakten för 2019.